Borrar

Notícia

El III Certamen d’Oratòria per a estudiants d’ESO i batxillerat ja té guanyadors
Un total de 800 alumnes de més de 75 instituts i escoles de tot Catalunya s’han inscrit en aquesta segona edició del certamen, que vol millorar les competències en comunicació oral i plurilingüe.

Barcelona

/ 21 maig 2018

El passat 25 d’abril el Paranimf de la UB va acollir la final del III Certamen d’Oratòria per a alumnes d’ESO i batxillerat. Khaoula Azdig, alumna de 1r de batxillerat de l’Institut Rubió i Ors de l’Hospitalet de Llobregat, es va alçar amb el primer premi. El segon i tercer premis van ser per a Elvis Chalas i Abir Soltani, respectivament, tots dos alumes de 4t d’ESO de l’Institut Margarida Xirgu, també de l’Hospitalet.

El certamen, organitzat per l’editorial Grup Promotor/Santillana i la directora d’OraToga, Bàrbara Pastor, amb el suport del Departament d’Ensenyament i la mateixa Universitat, i el patrocini d’Ibercaja i Kith, té com a objectiu incorporar l’oratòria com a complement de l’aprenentatge i com a mitjà d’enriquiment personal.

La vicerectora de Docència i Ordenació acadèmica de la UB, Amelia Díaz, va presidir l’acte davant un Paranimf ple a vessar d’alumnes de les escoles finalistes. També hi van intervenir Artur Font i Vidal, gerent comercial de Santillana a l’àrea mediterrània; Bàrbara Pastor, directora d’OraToga, i Joan Mateo, secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat de Catalunya, que va cloure l’acte. Els encarregats de lliurar els guardons van ser l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José Buenaventura, i la regidora d’Educació, Infància i Nova Ciutadania d’aquest municipi, Mireia Aldana, juntament amb el regidor d’Educació de l’Ajuntament de l’Hospitalet, Jaume Graells.

La convocatòria d’enguany s’adreçava a alumnes del Baix Llobregat de tots els cursos d’ESO i de batxillerat, tant en català com en castellà o anglès. S’hi van inscriure uns 800 alumnes de més de 75 instituts i escoles. Els participants van haver de presentar una redacció de 500 paraules sobre un tema lliure. Dels centenars que ho van fer, se’n van seleccionar els onze finalistes, que, després d’una formació prèvia, van haver de defensar públicament els seus textos a la gran final.

Els finalistes optaven a tres premis: 1.000 euros per al primer; 500 euros per al segon, i 300 € per al tercer. Per escollir els guanyadors, el jurat va valorar criteris com la claredat expositiva, l’ús d’un llenguatge assertiu, la declamació, l’empatia i emotivitat, el llenguatge corporal i les estratègies de persuasió.

Subscriu-te al butlletí de novetats
Tota l'actualitat de Santillana en un sol clic
x