Borrar

 

Grup Promotor va néixer a Barcelona el 18 d’abril de 1979. Els seus fundadors formaven part del moviment pedagògic que des dels anys seixanta treballava per a la recuperació de la cultura catalana i de l’ensenyament del català i en català. Alguns d’aquells mestres i pedagogs, aglutinats al voltant d’Òmnium Cultural i sota la direcció de Joaquim Arenas Sampera, van ser els promotors de la iniciativa que va donar nom a l’editorial. Amb tot, les arrels jurídiques les trobem cap a la fi del franquisme, quan l’any 1972 es fundà Oidà, editorial lligada al moviment escolta i a l’educació en el lleure.

Va ser també l’any 1979 que es va signar un acord de coedició amb Santillana, una aliança que es va acabar segellant l’any 1982 amb la finalitat de sumar forces, experiència, valors... al servei de l’educació a Catalunya i el foment de la llengua catalana.

Quaranta anys després, hem celebrat aquestes quatre dècades de bona feina amb una festa. Va ser el 30 d’abril a la Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans. 

Us animem a veure el vídeo de l'aniversari i la galeria d'imatges de l'esdeveniment. 

GALERIA D'IMATGES 

x