Borrar
Noticia
23è Premi "Protagonista Jove"
El llibre Una bala per al record, de Maite Carranza, Premi "Protagonista Jove" en la categoria 13-14 anys.

Barcelona

/ 3 juny 2019

 Aquest dilluns 3 de juny s'han entregat els premis «Atrapallibres» i «Protagonista Jove» convocats pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (CLIJCAT) que compta amb el suport de l'ICEC. Aquests reconeixements tenen l’objectiu de fomentar la lectura entre els infants i joves. Els propis lectors esdevenen el Jurat que acaba escollint les obres guanyadores, prèviament seleccionades, per un grup d’experts en cada premi.

Una  comissió d’experts en literatura juvenil ha escollit les obres finalistes del Premi Protagonista Jove. La comissió està formada per Júlia Baena, Pep Molist i Joan Portell (Revista Faristol), Glòria Gorchs (Biblioteca Roca Umbert) i Veri Pena (Llibreria La Mulassa). Aquesta comissió d’experts va seleccionar els vuit llibres en català, quatre per a cada grup d’edat (13/14 i 15/16 anys), que han llegit i valorat els joves de tots els centres d’ESO, de Batxillerat i biblioteques que s’hi han apuntat.

Una bala per al record

1938. Barruelo (Palència). El Miquel, de tretze anys, creu que el seu pare, un miner republicà, ha mort al front. Inesperadament, arriba la notícia que és viu, en un camp de presoners prop d’Oviedo. La seva mare li prega que el porti a casa i el noi, acompanyat per la seva gosseta Greta, marxa cap a una aventura incerta. El Miquel caminarà centenars de quilòmetres, travessarà muntanyes amb llops i desertors, pisparà menjar, fugirà de la Guàrdia Civil, s’enamorarà, coneixerà persones que ho van perdre tot, es farà un home i descobrirà amb els seus propis ulls el que és una guerra. 

Fes clic per veure els detalls a la web de Jollibre.

x